8am - 22pm CET +48 606 743 890

BAR

napoje i zwyczaje

Bardzo istotny element spotkania. Sens ustaleń na etapie planowania imprezy jest taki, by zapewnić wszystkim uczestnikom jak najwięcej komfortu w dostępie do trunków, a organizatorowi umożliwić kontrolę nad budżetem. Pierwszym kryterium jest zawsze kwota w przeliczeniu na 1 osobę lub całościowa, drugim nie mniej istotnym elementem jest czas, który chcą Państwo przeznaczyć wieczór.

Naszą zasadą jest określenie limitu kwotowego na 1 osobę oraz oferowanego asortymentu na podstawie naszego cennika dostępnego na tej stronie. Limit jest monitorowany na bieżąco i organizator grupy jest informowany jeśli zostanie osiągnięty. Może go podnieść w trakcie trwania imprezy lub zamknąć uczestnikom dostęp do baru w ramach limitu – oczywiście nie wyklucza to dalej składania zamówień na własny rachunek.

Nie stosujemy „open baru” czyli spożywania za określoną z góry kwotę w określonym z góry czasie. Dlaczego? Ponieważ nie jest dobrym rozwiązaniem, aby goście w jak najszybszym tempie próbowali zaspokoić pragnienie przy barze, a barmani w obronie baru stosowali taktykę spowalniania klienta w  spożywaniu czyli byli zwyczajnie opieszali. Również nie padną podejrzenia w kwestii procentowości serwowanych trunków od żadnej ze stron.

Nie zgadzamy się na  własny spontaniczny wkład alkoholowy grupy. Korkowe można z nami ustalić wcześniej jeśli jest taka potrzeba. Sprzedaż napojów tak jaki i potraw jest to nasza podstawowa działalność gospodarcza i realizujemy ją właśnie na imprezach. Jeśli widzimy, że pojawiają się na stole wniesione i nieuzgodnione z nami wcześniej trunki automatycznie naliczamy „korkowe”, a na blacie baru pojawia się stosowna tabliczka z cennikiem.

Nasze Doświadczenie

od lat prowadzimy nasze obserwacje i podpowiadamy jak ustalić optymalny budżet

Z naszego doświadczenia możemy podpowiedzieć optymalne limity, które warto przeznaczyć na wieczór, przy założeniu, że organizator nie chce „popłynąć” z budżetem. Jeśli zaś organizator nie liczy się z kosztami to praktykujemy wolny, bez ograniczeń w asortymencie dostęp gości do baru. Rachunek zostanie przedłożony organizatorowi na zamknięcie wieczoru do podpisu.

Wskazówka: Napoje do menu: w każdym menu uwzględniamy wodę mineralną, kawę i herbatę do posiłku. Jeśli organizator nie planuje podawania alkoholu do posiłku to nie ma potrzeby uwzględniania pozycji „BAR/ Napoje” w kosztorysie.

Jeśli do kolacji planowany jest alkohol oraz napoje inne niż podane do posiłku, a więc soki i napoje gazowane to proponujemy skorzystać z tej kalkulacji.

Standardowy czas, który uczestnicy po kolacji spędzają przy stole to 2 godziny. Z naszego doświadczenia wynika, że kwota 48 zł netto (+vat 23%) zaspokaja minimalne potrzeby w tym względzie. W ramach tej kwoty uczestnik może wypić butelkę „domowego” wina + woda LUB 2,5 litra piwa, LUB 0,5 litra białej wódki + 1 litr napojów bez zawartości alkoholu LUB 4-5 miarek whisky. Kolejna godzina to zwykle dodatkowe 20 zł netto.

Zatem można przyjąć w kwotach NETTO:

LIMIT I / 2h/ 48 zł LIMIT II/ 3h/ 68 zł LIMIT III/ 4h/ 82 zł LIMIT IV/ 5h/122 zł

Ważne! Zawsze rozliczenie następuje według faktycznych zamówień. Organizator po zamknięciu wieczoru otrzymuje wydruk z zamówieniami do akceptacji i podpisu.

5 godzin to standardowy czas. Kolacja zwykle rozpoczyna się o godzinie 19.00, a zatem zgodnie z naszym standardem impreza trwa 5 godzin. Godzinę 24:00 przyjmujemy za graniczną. Co to oznacza? To oznacza, że jeśli impreza przekracza te ramy i nie było innych dodatkowych ustaleń (np. wykupiona impreza tematyczna z własnym harmonogramem przebiegu) to każda rozpoczęta godzina (niezależnie od dalszego spożywania alkoholi) kosztuje 300 zł netto. Jest to cena za dalszą pracę lokalu.

Przejrzyj naszą podstawową kartę barową na imprezy.
Jeśli brakuje tu ulubionego asortymentu to go na życzenie uzupełnimy.

WracamyPowrót do głównej strony