Sezon na Poziomki. Był. Jak to w lipcu… tyle, że poziomka jest jedna i symboliczna. Ikona polskiej gastronomii, Magda Gessler rozdzieliła ich pełen koszyczek pomiędzy jej zdaniem wyróżniające się dobrym smakiem miejsca – zarówno kulinarnie jak i artystycznie.
Wśród wyróżnionych – My, z jedną dorodną poziomką, za zdaniem Magdy, smaczną aczkolwiek nieszaloną kuchnię. W mojej interpretacji za prostotę i nie przesadną formę naszych kulinariów. Przezacny to komplement i bardzo dziękujemy. Znaleźć się w gronie 101 wybranych najlepszych restauracji i hoteli na mapie podróży Wielkiego Gastronoma to poważny zaszczyt. W Piątek 11 lipca u Fukiera, w koronnej restauracji pani Gessler spotkało się grono wyróżnionych. I my tam byliśmy i wino piliśmy [znakomite od Roberta Mielżyńskiego]. Skosztowaliśmy pysznego poziomkowego tortu, (urodzinowego naszej gospodyni! Sto lat jeszcze raz!) i delektowaliśmy się atmosferą letniego przyjęcia wśród woni kwiatów, których nieprzebrane bukiety zdobią tę niezwykłą restaurację. Polecamy wszystkim zajrzeć do przewodnika Magdy Gessler, zaufać jej wyborom i nie błądzić po omacku po meandrach polskiej gastronomii, bo może być zaskakująco….