Uwielbiamy zapraszać przyjaciół do naszej kuchni i coś razem ugotować. Nic tak nie integruje jak wspólny stół, a we wspólnym gotowaniu jest niemal coś intymnego. Zbudowane relacje są rodzinne i pozostają na długo. Kuchnia i stół biesiadny nieodłącznie kojarzą się z domem i rodziną. Dlatego warto spróbować takiego „zbliżenia” w gronie przyjaciół lub współpracowników.
Nasze założenie jest proste: zadanie nie powinno przerastać możliwości uczestników i nie powinno „pachnieć” kolejną pracą do wykonania. Ma odprężyć i zjednoczyć. Nasz team kucharzy proponuje na takie wspólne gotowanie wybrać fondue. Jest pyszne i widowiskowe, ponieważ od pierwszego etapu przygotowania aż do ostatniego można śledzić proces powstawania dania.
Grupę dzielimy na 5 zespołów, każdy ma inne zadanie. Ubieramy naszych kucharzy w profesjonalny strój branżowy i rozdzielamy role:
1 Zespół: kroi rybę i mięso w kostki, przyprawia i nakłuwa na patyczki, a następnie piecze owe szaszłyki w specjalnych kociołkach
2 Zespół przyrządza sałaty
3 Zespół przyrządza dressingi do ryb i mięs oraz gotuje ryż
4 Zespół zajmuje się deserem : tu polecamy wykonanie z usmażonych wcześniej naleśników zabawnych sakiewek, w których zapieka prażone jabłka z miodem
5 Zespół nakrywa stół
Praca nie powinna trwać dłużej niż 1 godzinę, ponieważ jednak głównym celem jest biesiada, oczywiście w cudownym otoczeniu Galery69 i z widokiem na jezioro.