8am - 22pm CET +48 606 743 890

Restauracja

wszystkie wątki wiodą do restauracji i splatają się w jeden styl bycia "Galery69"
Estetyka spleciona z starannie dobraną, aczkolwiek niezwykle prostą, nutą smakową i muzyką, która wysącza atmosferę. Prostota i minimalizm w co nieco barokowych formach. Światło przefiltrowane taflą jeziora, czasami złote, czasami gołębie – zależnie od aury. 

Restauracja Galery69 to miejsce spotkań nas wszystkich – Gości i Galerników69. Będąc gościem hotelu nie da się ominąć tego miejsca, ponieważ jest tu również recepcja hotelu, bar, strefa klubowa z kominkiem. Pierwsze wejście do Galery69 to wejście również do restauracji, bez względu czy akurat z racji pory roku jest na tarasie czy wewnątrz. Tutaj podajemy śniadania oraz serwujemy dania z menu a la carte. 

Nasza kuchnia

kształtowała się przez lata, od roku 2001, i pomijając doświadczenie, którego nabyliśmy przez te lata, to kulinarnie jesteśmy niezmienni w naszych podstawowych kryteriach. To jest kuchnia hotelowa i każdy Gość, niezależnie skąd, z jakiej kultury i tradycji kulinarnej przybywa, powinien znaleźć w menu coś dla siebie, coś dzięki czemu poczuje się jak w domu. Stąd może najlepszym określeniem dla naszej kuchni jest – międzynarodowa i autorska. Drugim naszym bazowym kryterium jest, aby to co podajemy było proste. Rozumiemy przez to, że nie wymyślne, przekombinowane czy zbyt przetworzone. Opieramy się o produkty regionalne i nie chemiczne czyli żywe (BIO). 

Udało nam się przez lata zwrócić na siebie uwagę i zdobyliśmy kilka cennych wyróżnień gastronomicznych w tym „poziomki” Magdy Gessler oraz zaistnieć w przewodnikach Michelin oraz Gault & Millau. 

Restauracja jest kameralna i niedostępna „z ulicy”. Jedyna droga do stolika to rezerwacja przez system Mojstolik.pl 

Rezerwuj stolik na KLIK!

Również gości hotelowych prosimy o rezerwację stolika – wystarczy ustna deklaracja w recepcji, a my dopełnimy reszty. Rzecz w tym, że zwłaszcza w sezonie letnim, każdy ma apetyt na nasz stolik, a my chcemy pracować zgodnie z naszym zaplanowanym potencjałem. 

Nasze menu jest online. Z każdego miejsca można zajrzeć do menu i nabrać apetytu na konkretne dania. Można też zaopatrzyć się „na zapas” czyli skorzystać z możliwości zamówienia na wynos. Choćby naszego domowego żytniego chleba.

Zasady pracy restauracji:

Śniadania: codziennie w godzinach 8.00 – 10.00, w sobotę i niedzielę 8.00 – 11.00.
Menu a la carte: codziennie w godzinach 13.00 – 22.00, w niedzielę 13.00 – 20.00.
Jak hotel tak i restauracja są tylko dla osób dorosłych czyli 16+. Nie jest to też miejsce dla czworonogów.
Grupy powyżej 5 osób prosimy o kontakt telefoniczny lub przez e-mail.
Ważne: nie organizujemy przyjęć rodzinnych i okolicznościowych bez rezerwacji pokoi hotelowych.